AdviesAdvies 

Veel stress heeft direct invloed op uw huid en dus is een goede huidverzorging thuis onmisbaar. Neem tijd voor uzelf en gun uw huid het beste. Hieronder staan enkele tips om uw huid en lichaam in goede conditie te houden.


1. Reinigen
Begin met het goed reinigen van uw huid. De reiniging moet grondig zijn zodat uw huid schoon is en weer kan ademen. Een niet schone huid kan gaan irriteren en verlaagd de weerstand en conditie. U behaalt meer resultaat met de crème na een goede reiniging. Reinig uw huid zowel 's morgens als 's avonds. Een reinigingsmilk zorgt ervoor dat de huidporiën open gaan staan en verwijderd de viezigheid van de huid. Een tonic of lotion sluit de huidporiën en hersteld de zuurgraad. Daardoor kunnen een milk en lotion niet zonder elkaar gebruikt worden.


2. Verschillende seizoenen
Gebruik niet het hele jaar door dezelfde crème want u draagt in de zomer ook andere kleding aangepast aan de temperatuur. Voor uw huid geldt hetzelfde. In de zomer heeft u vaker behoefte aan een luchtige textuur met evt. een beschermingsfactor. In de winter een voller, evt. voedzamer product.


3. Zowel 's ochtends als 's avonds
Gebruik zowel 's ochtends als 's avonds een crème. Overdag heeft u de bescherming nodig. Zo kunt u vochtverlies maar ook de invloed van schadelijke stoffen ( zoals autogassen en nicotine) beperken. Wist u dat autogassen en nicotine direct schade aan de cel brengen en dat vroegtijdig fijne lijntjes kan geven? De huid is een orgaan en wordt 's nachts actief. Daarom is nachtverzorging zeer belangrijk. Een schone huid, een goede crème, daar kan de huid z'n voordeel mee doen.


4. De specifieke crèmes
Gebruik specifieke huidverzorgingsproducten zoals een oogcrème en/of halscrème maar ook een lipcréme. (zeker als men rookt, beschermt deze uw lippen tegen nicotine.) Vanaf 25 jaar raad ik een oog en of halscrème aan. De huid van de ogen en hals bevat minder talgkliertjes waardoor er van nature minder bescherming op zit. De eerste tekenen van huidveroudering zie je meestal dan ook daar.


5. Uw voeten laten verzorgen
Voeten worden vaak vergeten terwijl ze heel belangrijk zijn. Uw voeten bestaan uit tientallen gewrichten, spieren, botjes en banden die elke dag behoorlijk zwaar belast worden. Het is dan ook logisch dat uw voeten soms wel wat extra zorg en aandacht kunnen gebruiken. Natuurlijk zorgt u daar zelf voor door een goede hygiëne en passend schoeisel.


6. Het bezoeken van een schoonheidspecialiste
Een behandeling van een schoonheidspecialiste geeft een goede aanvulling op het thuisgebruik.